Pad Thai

Wie Raffaele Giusepponi (21). Studie derdejaars tandheelkunde in Groningen. Woont in een studentenhuis met zes studenten.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Kees van de Veen

 

“Elke vrijdag eten we met de hele jaarclub. Ik kook dan vaak dit Thaise recept. Voor een paar eters is het een te duur gerecht, maar met de jaarclub hebben we een ruimer boodschappenbudget van 50 euro in totaal. En op vrijdag is er markt, dat scheelt ook. De hier genoemde hoeveel- heden vermenigvuldig ik altijd met vijf.”

Pad Thai

(Voor 4 personen)

Ingrediënten

 

  • 400 gram kippendijen of kipfilets
  • 400 gram rijstnoedels
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 100 gram ongezouten pinda’s, gehakt
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 paksoi
  • 1 limoen
  • 1 ui en paar teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 of meer rode pepers (afhankelijk
  • van hoe pittig je het wilt)
  • beetje bloem
  • scheutje sojasaus
  • pak taugé
  • bos lente-ui
  • bos verse koriander
Bereiding

Snij de kip in blokjes. Kook de sperzieboontjes een paar minuutjes voor, laat uitlekken. Hak de rode peper heel fijn. Meng wat bloem en de gehakte peper(s) met wat sojasaus tot een sausje en marineer de kip hierin. Bak de pepers, knoflook en ui zachtjes in een grote wokpan. Zet het vuur hoger zodra je de kip erbij doet. Is deze gaar, voeg dan de groenten toe (behalve de taugé) en een mix van de vissaus met de chilisaus. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en meng alles door elkaar. Bestrooi met de pinda’s, de gesneden lente-uitjes en de taugé. Knijp de limoen erover uit en bestrooi met de fijngesneden koriander.

 

Delen