Parttime hoteliers in de Ardennen

Ze droomden ervan samen een kleine bed and breakfast te beginnen, maar het werd een heus hotel. Een jaar geleden openden psychiater Paul Zonneveld en zijn partner Rob Franken in een klein dorpje in de Ardennen het elf kamers tellende La Maison de Maître. Een bijna tien jaar durende verbouwing ging eraan vooraf. “Er zijn momenten geweest dat we tegen elkaar zeiden: dit is eígenlijk gekkenwerk.”

Ze bezochten al heel wat landen, en het logeren in bijzondere bed and breakfasts, liefst in een mooi gebouw, vormde voor Paul Zonneveld en Rob Franken altijd een belangrijk onderdeel van het reizen. Want, weten de in Deurne wonende psychiater en fysicus, daar heb je als gast nog contact met de eigenaar, tref je vaak interessante gasten en is er aandacht voor de kleinste details.

Een gesprek met een hoogbejaarde b & b-eigenaresse in het Engelse Lake District legt de kiem voor wat uiteindelijk hun nieuwe leven gaat worden. De dame vertrouwt de mannen toe dat ze helaas te oud is om zelf te reizen, maar nu vooral geniet van de leuke mensen die naar háár toe komen. Door haar verhaal realiseren Paul en Rob zich dat ze met een eigen b & b meerdere vliegen in één klap kunnen slaan: beleggen voor later, interessante mensen ontmoeten én een pand opknappen. “Dat laatste was al heel lang een wens van ons, het leek ons fantastisch om een historisch gebouw te restaureren en in te richten.”

Lees verder (pdf).

Delen