Reactie oproep vaccinatieartsen

Naar aanleiding van de oproep voor vaccinatieartsen in Arts en Auto 06 laat gepensioneerd huisarts Louwrens Boomsma de redactie weten dat hij een teleurstellende ervaring had met de GGD.

“Als gepensioneerd huisarts wilde ik me graag inzetten en dus had ik mij in januari 2021 opgegeven bij de GGD als arts (nog BIG-geregistreerd) voor de supervisie van vaccinatie. Mijn pensioen is goed, dus ik hoef geen salaris noch dienstverband, maar dat was onbespreekbaar. Ook referenties en VOG waren absoluut noodzakelijk. Achteraf blijkt dat de artsen achter een loket zitten met toetsenbord en muis.”

GGD/GHOR laat desgevraagd weten blij te zijn dat er door artsen veel gehoor is gegeven aan de oproep om als supervisor dienst te doen in de vaccinatiestraten. De organisatie stelt dat het zonder de inzet van uitzendbureaus niet mogelijk was geweest om snel duizenden medewerkers te vinden en te plaatsen en erkent dat het daarbij ook is voorgekomen dat af en toe mensen niet of op een andere dan de beoogde plek geplaatst zijn: “Dat is uiteraard heel erg vervelend, maar in een mega-

operatie zoals we die nu meemaken, met alle wettelijke en organisatorische kaders, helaas niet helemaal te voorkomen.” De GGD/GHOR heeft aangegeven contact op de nemen met de heer Boomsma. 

Delen