Risotto met groene asperges

Van Links naar rechts: Frank Raemaekers (24, master Supply Chain Management), Ben Sörensen (27, promovendus interne geneeskunde), Joost Crins (18, eerstejaars geneeskunde), Hanne Verberght (18 jaar, eerstejaars geneeskunde) en Mette Konings (20, derdejaars geneeskunde).

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Bert Janssen
“We studeren allemaal aan de Universiteit van Maastricht en koken én eten elke avond samen. Hoewel we verschillende roosters hebben, maken we toch graag tijd om samen aan tafel te zitten. Dit gerecht is favoriet omdat het eenvoudig te maken is en ook altijd bij mee-etende vrienden of vriendinnen in de smaak valt.

02sp021-022

Risotto met groene asperges, ham en artisjokharten

(voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie rijke roerbak risotto van 350 gram
  • 1 blik artisjokharten van 400 gram
  • 1 rode ui
  • 1 bouillontablet
  • 150 gram Bauernschinken (rauwe ham)
  • 350 gram groene asperges
  • geraspte Parmezaanse kaas (circa 60 gram)
  • klontje boter van circa 40 gram
  • olijfolie
  • peper
Bereiding

Snij de asperges in stukjes van 3-4 cm. Snij de harde onderkant ervan af. Pel en snipper de ui. Halveer de artisjokharten. Snij de ham in reepjes.

Zet water op voor de asperges en voeg de asperges toe als het water kookt. Kook ze in ongeveer 4 minuten beetgaar en giet ze daarna af. Fruit ondertussen de ui in de olijfolie. Kook 800 ml water en voeg het bouillontablet eraan toe.

Verhit in een pan het klontje boter. Voeg de rijst toe, roer en schenk in 2-3 keer het water erbij. Blijf roeren. Voeg de ui, artisjokharten, ham en gekookte asperges toe. Blijf roeren en wacht tot alles verwarmd is.

Dien de risotto op en garneer met de Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak peper toe. Lekker met een groene salade met cherrytomaten.

Delen