Rufus Wainwright

Hij zingt dan wel dat hij ‘Out Of The Game’ is, op deze openingstrack van het gelijknamige album (Decca/Universal) blijkt dat toch allerminst het geval. 

 

 

Het helpt vast dat het zevende album van de zoon van beroemde ouders (de Amerikaanse singer-songwriter Loudon Wainwright III en de twee jaar geleden overleden Canadese folkzangeres Kate McGarricle) is geproduceerd door Engelsman Mark Ronson (Amy Winehouse, Kaiser Chiefs). Beide zijn in elk geval bijzonder tevreden over deze vrucht van hun samenwerking, die in New York zijn beslag kreeg. “Mijn meest poppy album tot nu toe”, vindt de artiest, terwijl de producer zelfs durft te spreken van “het beste wat ik ooit maakte.”

Het album Out Of The Game verschijnt officieel op 20 april en bij de samenstelling van deze rubriek was er net een hoesfoto beschikbaar, één nummer te beluisteren en een promotieclipje te zien, dus een min of meer afgewogen oordeel is niet te vellen.

Wainwright refereert aan Elton John, Freddie Mercury en David Bowie als inspiratiebronnen voor de twaalf nummers. En Ronson wijst op de geest van de jaren ’70 die er op rondwaart. Het Nederlandse publiek hoeft niets te horen om al bij voorbaat enthousiast te raken. Het enige concert in ons land, 27 april in de Melkweg, is al weken stijf uitverkocht.

En de winnaars zijn… 

Met dank aan Universal ontvangen de volgende 3 lezers eenexemplaar van dit album:

  • Ineke van der Spek – Rotterdam
  • Jochen Pegels – Nijmegen
  • Leon Barendregt – Maassluis

Van harte gefeliciteerd!

Om kans te maken op een exemplaar moest de volgende vraag worden beantwoord:
Wat heeft Rufus Wainwright met parfum?

het antwoord:
Hij schreef het nummer Ode to Antidote naar aanleiding van het eerste mannenparfum van Victor & Rolf.