Schildpadden spotten op Zakynthos

Niet alleen vakantiegangers komen er graag, ook de Caretta Caretta zeeschildpadden komen er elke zomer hun eieren leggen. De schildpad is een trekpleister voor bezoekers, maar het Griekse Zakynthos biedt meer.

Tekst en Beeld: Wout de Bruijne

Zodra vliegtuigpassagiers Zakynthos in het oog krijgen, kunnen ze direct hun eerste zeeschildpad spotten. Eentje van zand, rotsen en bomen weliswaar, maar het eilandje Marathonissi – bijnaam Turtle Island – voor de zuidkust van Zakynthos heeft onmiskenbaar de vorm van een schildpad. Ongetwijfeld niet meer dan een grappig toeval dat de Caretta Caretta zeeschildpadden hier elke zomer hun eieren leggen. Ze doen dat overigens ook op de stranden aan de zuidkant van Zakynthos.

Het natuurverschijnsel is een van de grote toeristische trekpleisters van het ten westen van het Griekse vasteland gelegen eiland. Zeeschildpadden komen in Griekenland ook voor op andere plekken, maar bij Zakynthos is de kans het grootst ze ’s zomers te zien. Er zijn in juli zelfs boottochtjes met schildpadgarantie te boeken; geen schildpad gezien, geld terug. Schildpadden kunt u overigens ook tegenkomen als u er zelf met een waterfiets op uitgaat of gaat snorkelen of duiken.

Lees verder (pdf).

AA05-2016p060-061b

 

 

 

 

 

 

Delen