Schippers leidt health-missie China

Minister Edith Schippers leidt van 9 tot en met 13 september een economische missie naar China. Tijdens bezoeken aan Peking, Shanghai en Chengdu ligt daarbij de focus op de sector life sciences & health. De minister zal samen met haar Chinese collega Li Bin ook een overeenkomst tekenen voor nauwere samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg. Dat bericht de Rijksoverheid op haar website.

 

De missie bezoekt in Peking, Shanghai en Chengdu bedrijven, ziekenhuizen en wetenschappelijke instituten. Doel daarbij is het verstevigen van de relaties tussen Nederland en China op het gebied van de gezondheidszorg. Op de agenda staan  het bevorderen van wederzijdse handel en investeringen, technologisch-wetenschappelijke samenwerking en innovaties op het gebied van life sciences & health.

Ruim 25 Nederlandse bedrijven en instellingen doen mee.  Zij zijn actief op medisch en biotechnologisch terrein en in ziekenhuismanagement, – ontwerp en –inrichting, e-health, revalidatie en cardio-vasculaire technologie. De bedrijven en instellingen kunnen direct contact hebben met potentiële Chinese zakenpartners, terwijl Schippers de belangen van de Nederlandse life sciences & health sector bij de Chinese autoriteiten zal behartigen.

Bij de opening van een speciaal  Chinees-Nederlands seminar over gezondheidszorg spreekt de minister zo’n  200 decision makers in de Chinese gezondheidszorg toe.

China heeft met haar enorme bevolking van meer dan 1,3 miljard inwoners een groot belang bij goede en blijvend betaalbare gezondheidszorg.  De markt voor medische hulpmiddelen, farmaceutische producten en ziekenhuisbouw groeit er momenteel drie keer zo snel als het bruto binnenlands product en het is daarmee de snelst groeiende economische sector in China.

Life sciences & health is een van de negen topsectoren waarin Nederland uitblinkt en waarin het verder wil groeien. Het gaat in deze innovatieve sector onder andere om biofarma, medische technologie, e-health, infrastructuur en voeding- en gezondheidsproducten.

Delen