Socialrun voor destigmatisering

De stichting Samen Sterk zonder Stigma organiseert in het weekend van 23 tot en met 25 september de Socialrun, een sponsorloop ten bate van destigmatisering van mensen met een psychiatrische aandoening.

Aan de vijfde editie van de Socialrun doen dit jaar 25 teams uit het hele land mee. De deelnemers zijn heel divers: van een hoogleraar psychiatrie tot ervaringsdeskundigen. Een team telt zestien begeleiders en acht lopers. Zij leggen in 48 uur een tocht van 555 kilometer af rondom het IJsselmeer. De non-stop estafetteloop eindigt bij Fort Vechten in Bunnik met het ‘Te Gek?! festival’.

Het is mogelijk om de teams te sponsoren. De opbrengst komt ten goede aan projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen.

Samen Sterk zonder Stigma zet zich in voor een samenleving waarin iedereen open kan zijn over psychische klachten. Het is een jonge organisatie, opgericht door het Landelijk Platform GGz (LPGGz), Fonds Psychische Gezondheid (FPG), GGZ Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Enige tijd geleden is ook Zorgverzekeraars Nederland toegetreden tot het bestuur.

Delen