Sophia viert 150-jarig jubileum

Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam viert in 2013 haar 150-jarig jubileum. Er zijn gedurende het jaar tal van activiteiten, met maandelijks een ander thema. Er verschijnt tevens een bijzonder kookboek en op 13 november is er een jubileumcongres voor medici.

 

 

In het kookboek Sophia kookt staan lievelingsrecepten van patiëntjes, maar ook van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers. Van bekende en minder bekende mensen maar altijd met een link naar het ziekenhuis. De recepten worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, illustraties, kindertekeningen en fotografie. In het vrolijke jubileumboek staan 80 smakelijke en originele recepten.

Het boek verschijnt in mei en is te koop voor €19,95. De opbrengst is bestemd voor het op te richten Kinderthoraxcentrum van het Sophia.

Het thema voor het 1-daagse congres is “Innovations in 150 years Sophia Children’s Hospital”. In verschillende parallelle sessies worden lezingen gegeven. Er wordt terug en vooruit gekeken. Een aantal hoogleraren geven hun visie over ontwikkelingen in de kindergeneeskunde, kinderchirurgie, kinderpsychiatrie en de obstetrie.

Voor informatie over boek, congres en alle andere jubileumactiviteiten kijk op: http://www.erasmusmc.nl/sophia150jaar/

Delen