Theater – Julius onder de sterren

Van de voorstellingen op het podium van het openluchttheater in het Amsterdamse Bos, lichten we er hier een uit. Orkater brengt in samenwerking met het Amsterdamse Bostheater en Stadsschouwburg Amsterdam Shakespeares Julius Caesar.

In Julius onder de sterren dreigt Caesar de absolute macht in handen te krijgen en wordt vriend Brutus op de proef gesteld. Wat weegt hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang? De tragedie van William Shakespeare speelt zich af in de achterkamertjes van het Romeinse rijk, waar het politieke spel op het scherp van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om democratische waarden  te verdedigen.

Regisseur Michiel de Regt wil met muziek, taal en beeld tonen hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken. Met Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Reinout Scholten van Aschat.

Julius onder de sterren – Orkater en Bostheater –  Amsterdamse Bos – 25 juli t/m 9 september (niet op zondag en maandag). bostheater.nl

 

Delen