Toneel – De Dood van een Goedmens

Een broer en zus waken in de wachtruimte van een ziekenhuis bij hun moeder die in coma ligt. Haar toestand is kritiek, de kans op herstel nihil. De zoon blijft hopen, maar de dochter is het eens met de artsen: behandelen heeft geen zin meer.

Ook tot zijn eigen verbazing, en afschuw, vindt de zoon dat hij meer recht van spreken heeft dan zijn zus; zij is geadopteerd en heeft een andere huidskleur. Is er na de dood van de moeder nog wel iets wat de twee bindt?

Theatergroep Suburbia speelt De Dood van een Goedmens, een nieuw toneelstuk van schrijver Willem de Vlam over familiebanden en racisme. De Vlam: “Het wordt tijd dat we eerlijk zijn. We moeten het probleem van racisme benoemen, anders doen we net of het niet bestaat. Racisme is geen zwart probleem, het is een wit probleem.”

De auteur schreef het stuk voor Theatergroep Suburbia. Zijn toneelwerk wordt gekenmerkt door humor, herkenbare personages en actuele onderwerpen. Acteurs Aisa Winter en Thomas de Bres spelen de zus en broer. De regie is in handen van Albert Lubbers.

De Dood van een Goedmens – Theatergroep Suburbia, 6 t/m 24 maart in de Kunstlinie Almere Flevoland. theatergroepsuburbia.nl

 

Delen