Topgastronomie aan de Rijn
Redactie reizen | 16 november 2018
In 2016 opende Am Ochsentor de deuren, een elegant viersterren designhotel in het historische hart van een van de oudste steden van Duitsland: het ten noordwesten van Koblenz, aan de rand van de Eifel gelegen Andernach. De meer dan tweeduizend jaar oude geschiedenis van dit Rijnstadje en het feit dat hier tal van middeleeuwse bouwwerken bewaard zijn gebleven, maakt dat er veel te zien en te doen valt.
Niet ver van Andernach liggen het beroemde klooster Maria Laach en de hoogste koudwatergeiser ter wereld. Speciaal voor Arts en Auto stelde QL Hotels & Restaurants, in samenwerking met hotel Am Ochsentor een lezersarrangement samen bestaande uit een vijfgangendiner in Ai Pero Ristorante, de kleinere van de twee restaurants in het hotel waar chef-kok Frank Seyfried de scepter zwaait en dat in het bezit is van een Michelinster. Na het diner overnacht u in een Junior Suite, waarna u ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet wacht.