Transmuraal nascholen op Hvar

Aandacht voor inhoudelijke kennis en leren over thema’s die belangrijk zijn in de zorg. Terwijl u tegelijkertijd uw netwerk vergroot en de banden met collega’s aanhaalt.

Al ruim 20 jaar werkt de Barning Stichting uit Midden-Brabant met VvAA QualityTime (voorheen VvAA Reisbureau) samen voor haar tweejaarlijkse transmurale nascholing. Veel bestemmingen zijn al aan bod geweest en ook dit jaar lukte het om de nascholing op een nieuwe en verrassende bestemming te laten plaatsvinden.

Eind mei reisden twee groepen van ruim 100 huisartsen, medisch specialisten en een enkele bestuurder af naar het Kroatische eiland Hvar om daar nieuwe kennis op te doen. In acht interessante workshops leerde men er over Big Data, ontdekte men hoe Lean samenwerken tijd kan opleveren voor de patiënt en werd duidelijk dat communicatie in de artsenpraktijk een zeer belangrijke rol inneemt. Men vroeg zich tijdens een workshop af of ICT een vriend of vijand is en in een andere workshop zochten de deelnemers hun eigen grenzen en de grenzen van de geneeskunde op.

De workshops leverden volop stof tot levendige discussies in de ‘vrije’ tijd, maar nog belangrijker was dat de banden werden aangehaald waardoor een succesvollere transmurale samenwerking tot stand kwam. In de spaarzame vrije tijd konden de deelnemers even ontspannen door het eiland te leren kennen aan de hand van speciaal georganiseerde actieve en culturele activiteiten per fiets, boot of VW Kever Cabrio.

Elke keer opnieuw blijkt hoe succesvol de formule is om ‘even weg van huis’ een dergelijke nascholing te organiseren en bij te wonen. Wilt u dit ook ervaren met uw collega’s? Neem dan contact op met VvAA QualityTime via 030 247 46 18 of mail naar qualitytime@vvaa.nl.  VvAA QualityTime denkt graag creatief met u mee over de locatie en de invulling van het programma.

Delen