Trends in vakantiekampen

Zeil-, hockey- of ponykamp, wie is er niet groot mee geworden? Deze bekende kindervakantiekampen doen het nog altijd goed, maar er komen steeds meer smaken op de menukaarten van de vakantieorganisaties. Kinderen kunnen nu hun eigen ‘surfplank’ op de TU Delft maken, overleven met schrijfster Francine Oomen of Crime Scene Investigator worden. 

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld Het Wonderlab

Kindervakantiekampen zijn een uitkomst als u, als werkend ouderpaar, na de gezinsvakantie in de zomer weer aan de slag moet en de kinderen ergens moet ‘stallen’. Zíj hebben bijna de hele zomer vrij, ú niet. Maar het is meer dan een handige oplossing alleen, vakantiekampen zijn ook gewoon heel leuk en educatief. Misschien bent u vroeger zelf wel op zeilkamp geweest, of op hockeykamp. De keuze was niet heel uitgebreid, maar dat is anno 2014 wel anders. Welke kampen zijn komende zomer trendy in Nederland?

“Science Camps zijn heel gewild”, zegt Bianca Peters, manager touroperating van de merken Simbo en Vinea Vakanties, samen marktleider in jeugdvakanties. “Wij zien dat kinderen lol willen maken, maar tegelijkertijd ook iets willen leren.” Peters vertelt dat bij de Science Camps nauw wordt samengewerkt met de TU Delft. Op de universiteit ontwerpen en maken de kinderen hun eigen skim/flowboard. “Hoogtepunt is het testen van de zelfgemaakte ‘surfplanken’ op het wilde water van het Dutch Water Dreams centre in Zoetermeer.”

Lees verder (pdf)

03-2014p036-039

Delen