Tussen 1 en 1400

Bij de berichtgeving over de sluiting van de Benu Apotheek in winkelcentrum Kernkwartier in Nuenen lezen we: “Een reden wordt niet gegeven.” Strikt genomen is dit niet helemaal waar, want op de website van de apotheek zelf lezen we dat de vestiging sluit “in verband met een samenvoeging binnen de Nuenense apotheken.”

Nu is dit natuurlijk een erg korte weergave van de feiten, maar het is niet moeilijk om op basis hiervan de rest zelf in te vullen. De werkzaamheden worden geconcentreerd in twee andere apotheken in de 22.000 inwoners tellende gemeente. Hieruit kunnen we concluderen dat in die twee apotheken ruimte bestaat om de activiteiten over te nemen. En we kunnen eruit concluderen dat een simpele rekensom is gemaakt: twee vestigingen in plaats van drie betekent dat één pand minder nodig is en minder personeel.

Op www.farmaactueel.nl lees ik als reactie op het bericht “En zo zullen er nog 1400 volgen.” Dat denk ik dan weer niet. Dat het apotheeklandschap er over vijf jaar anders uit zal zien dan nu, is duidelijk en het ligt voor de hand dat het aantal vestigingen dan lager zal zijn. Maar 1400? Dat lijkt me behoorlijk overdreven. Laten we het houden op ergens tussen 1 en 1400. Maar hoeveel precies is koffiedik kijken. Op de toekomst van het apotheeklandschap wordt immers geen landelijk beleid gemaakt. Het is ieder voor zich.

Delen