Vakantiehuis voor een crisisprijs

Crisis in Zuid-Europa. De zonsondergang is er mooi als altijd en de wijn smaakt nog beter als u uw vakantiehuis tot 40 procent goedkoper heeft kunnen aanschaffen. Maar ook nu past het geen overhaaste beslissingen te nemen.

 

 

Joop Derksen is sinds 2005 makelaar op de Griekse Peloponnesos. Nog nooit had hij zó veel tijd om van de Griekse zon en het Griekse eten te genieten als vorig jaar. “Door al het negatieve nieuws over de crisis in Griekenland had ik bijna geen klanten uit Nederland.” Maar sinds dit voorjaar heeft hij het weer drukker. “De aandacht van de media is verplaatst naar Spanje. Bovendien was er het fantastische nieuws dat Willem-Alexander en Máxima op de Peloponnesos een villa hebben gekocht. Dat heeft een aanzienlijke impact op de vraag naar vakantiehuizen vanuit Nederland.”

Wie altijd al een tweede huisje in een van de zuidelijke ‘crisislanden’ wilde, moet nu dus zijn kans grijpen. Nadat de Griekse huizenprijzen vóór 2008 door het plafond gingen, zijn de prijzen door de crisis met 40 tot 50 procent gedaald, schat Derksen. “Ze bevinden zich weer op het gezonde niveau van tien jaar geleden. Een vrijstaand huis met zwembad op 2000 m2 grond koop je weer voor rond de 200.000 euro.”

Lees verder (pdf).

Delen