Veel meer dan een auto

“You have arrived.” Niemand spreekt deze woorden zó stijlvol uit als de dame die in het navigatiesysteem van Rolls-Royce woont, aldus autojournalist Bart van den Acker. Hij mocht zich een dag onderdompelen in de weelderige luxe van een Ghost Extended Wheelbase. Om te zeggen dat hij genoot, is een understatement.

Tekst: Bart van den Acker

Rijden in een Rolls-Royce is een bijzondere ervaring. ‘The best car in the world’ is niet voor niets de slogan die het merk ruim honderd jaar geleden al hanteerde. De Ghost Extended Wheelbase werd vorig jaar gepresenteerd en is dus geen nieuw model. Maar de kans om in een Rolls te rijden doet zich zo zelden voor – dit was mijn eerste in 33 jaar autojournalistiek –, dat ik die met beide handen heb aangegrepen. Natuurlijk heb ik, ter voorbereiding op mijn dagje Rolls, het lijvige persdossier over dit model gelezen. Alles wat daarin staat is fijn om te weten, maar het zegt niets over de beleving. Want, een Rolls-Royce – of om precies te zijn de Ghost die ik een dagje van dealer Cito in Eindhoven mag uitproberen – is veel meer dan een auto. De deuropening is bijvoorbeeld zó groot dat instappen meer ‘binnenwandelen’ wordt. En als ik het portier achter me dichtdoe, is het alsof ik een cocon binnenstap. Met dat portier sluit je als het ware het alledaagse leven buiten.

Lees verder (pdf).

12-2013p082-083

Delen