Veerkracht voor vrouwelijke artsen

Artsen houden van hun vak, maar veel artsen worstelen met de hoge werkdruk. De eisen van overheid, verzekeraars en ook patiënten nemen toe. In combinatie met een zorgzame, hardwerkende en perfectionistische houding kan dit leiden tot stress en soms zelfs burn-out.

Vrouwelijke artsen treft dit vaak nog harder, omdat zij over het algemeen meer en beter voor anderen zorgen dan voor zichzelf. In haar boek Veerkracht voor vrouwelijke artsen besteedt Marga Gooren, coach en voormalig huisarts, aandacht aan vragen als: Hoe blijf je als vrouwelijke arts overeind? Hoe zorg je dat je stevig in je schoenen staat en makkelijk terugveert in lastige situaties? Hoe houd je plezier in je werk en ben je de beste dokter die je kunt zijn? Hoe zorg je goed voor jezelf terwijl je voor anderen zorgt? Het boek biedt theorie, casuïstiek en oefeningen. € 29,95. bsl.nl

Verloting

Arts en Auto mag vijf exemplaren weggeven. Wilt u kans maken? Stuur een e-mail met uw naam en lidmaatschapsnummer o.v.v. ‘Veerkracht’ naar verloting@artsenauto.nl Kijk voor de winnaars op artsenauto.nl/verloting (na 1 mei 2021).

Delen