4 keer achter elkaar Alp d’Huez op

Huisarts Eline Wielaard-Simons was een paar maanden geleden een van de winnaars van een  Canyon Bicycle leenfiets. Hiermee fietste zij in juni vier keer achter elkaar de Alp d’Huez op om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Lees hoe zij die toch heeft ervaren.

 

 

 

“Samen met 5000 andere fietsers hadden we een start om 4.30 uur. Het was pikdonker en stil. De klim is 13 km lang, 1000 meter stijgen en de weg heeft 21 bochten. Bij bocht 18 keek ik het dal in en zag een lint aan fietslichtjes achter me. Mij concentrerend op het achterwiel van mijn voorganger gingen we in een grote kolonne de berg op.

Naarmate de zon opkwam, kwamen er steeds meer supporters langs de weg. In de bochten stonden zij ons aan te moedigen. Fietsend over het asfalt waar teksten stonden; spandoeken op de rotsen, en elkaar aanmoedigen waanden we ons een weg naar boven.

IMG_2693

Afzien was het, mijn laatste en 4e klim. Opgepept door natte sponzen, bouillon, muziek, water en heel veel mensen die mijn naam riepen, kreeg ik vleugels…. en fietste door, met maar 1 doel: de finish. Met in mijn gedachte de mensen die van mij zijn heen gegaan. Heel bijzonder om met zoveel fietsers te zijn die allemaal fietsen voor een ander. Volgend jaar weer……

Delen