Vrije artsenkeuze nog in gevaar

Op de website van VvAA hebben inmiddels ruim 32.000 zorgprofessionals een petitie getekend die de overheid ervan moet overtuigen de vrije artsenkeuze – die ook geldt voor andere zorgprofessionals – intact te laten.  Volgens de ledenorganisatie, waaraan ruim 113.000 zorgprofessionals zijn verbonden, blijft het belangrijk de petitie te tekenen. De vrije artsenkeuze zou nog altijd in gevaar zijn. Ondanks geruststellende woorden van premier Rutte en minister Schippers van Volksgezondheid.

Edwin Brugman, directeur Kennismanagement en netwerken van VvAA Groep, is er feitelijk niets veranderd aan de situatie. “De premier wekte de indruk dat de vrije keuze niet ter discussie zou hebben gestaan”, zegt hij. “Niets is minder waar. Het kabinet wil nog steeds de mogelijkheid aan zorgverzekeraars geven om voor hun verzekerden te bepalen naar welke zorgverlener ze gaan. En ik vrees, dat als er geen verzet komt, de politiek het fundamentele recht voor iedere burger om zijn of haar eigen zorgverlener te kiezen, binnenkort gewoon inruilt voor nog meer macht voor de zorgverzekeraars.”

Door een enorme toestroom op de website van VvAA, is deze de afgelopen dagen soms wat moeilijk bereikbaar geweest. Daarom is de petitie van VvAA vanaf nu ook via artsenauto.nl te ondertekenen.

Of ga naar de website van VvAA  om daar de petitie te ondertekenen.

 

Mobiliseer uw patiënt en stuur ze naar www.facebook.com/redpatient


Delen