VvAA bestuurslid JanDiet Berendsen

Fysiotherapeut JanDiet Berendsen (55) is het nieuwe bestuurslid van Vereniging VvAA. Hij volgt fysiotherapeut Will Bonneveld op die negen jaar lang bestuurslid was.

JanDiet Berendsen is praktijkhouder in Breskens (Zeeuws-Vlaanderen). Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring binnen de fysiotherapie, onder meer bij de landelijke fysiotherapeutenorganisatie KNGF en het regionale RGF Zuidwest Nederland. Daarnaast bekleedt hij enkele maatschappelijke functies; hij is onder meer lid van de werkveldadviesgroep (WAR) bij Avans Hogeschool.

Samenwerking tussen zorgprofessionals – wat ook VvAA nastreeft – is een van zijn speerpunten. En dat blijkt ook uit zijn loopbaan. In 1979 vestigde hij zich als fysiotherapeut en al snel daarna vormde hij een maatschap. Samen met zijn maat was hij vanaf begin deze eeuw zes jaar lang betrokken bij de vorming van de eerstelijnsvoorziening waar hij nu praktijk houdt. Dit paramedisch centrum is gevestigd in een woonzorgcomplex.

“Zoiets kun je alleen realiseren als je wilt samenwerken en een visie hebt”, licht een gedreven Berendsen toe. “Je moet over je eigen schutting heen dur-ven kijken. Ik vind het belangrijk dat je de patiënt zorg aanbiedt die samenhangend is. Zorgverleners moeten van elkaar weten waarom ze wat doen.”

Niet alleen op lokaal, ook op regionaal niveau maakt hij zich druk over de continuïteit van zorg. Bijvoorbeeld als het gaat om vestigen en opvolgen. “Mensen willen zich hier in Zeeuws-Vlaanderen maar moeilijk vestigen. Wil je een goede opvolger vinden, dan moet je op tijd iets doen. En daarbij is het belangrijk dat je je laat ondersteunen door professionals van VvAA, zij hebben de kennis in huis. Simpelweg een bord in de voortuin zetten gaat niet meer werken.”

Delen