VvAA krijgt jaar met dubbel gezicht

Aan de vooravond van het 90-jarig jubileum heeft VvAA haar toekomstplannen gepresenteerd. In de komende jaren gaat er veel veranderen bij de organisatie. Zo wordt fors geïnvesteerd om versneld een nieuwe strategie door te voeren, direct ook efficiënter te gaan werken en de kosten te verlagen. Naar verwachting gaan de veranderingen in de komende drie jaar 115 arbeidsplaatsen kosten. Herman van Hemsbergen, voorzitter van de hoofddirectie: “Komend jaar wordt een jaar met een dubbel gezicht.”

De versnelde strategie richt zich volgens de directeur op permanente verbetering en vernieuwing van de dienstverlening aan leden en instellingen in de gezondheidszorg. “Daarin verwachten – en zien we ook al – twee bewegingen bij onze klanten”, zegt Van Hemsbergen. “Enerzijds een steeds grotere verschuiving  naar het door klanten zelf online aanschaffen en afsluiten van producten en diensten, anderzijds de behoefte om extra uitgebreid en goed geadviseerd te worden. VvAA combineert die twee zaken: we richten een online verzekeringsbedrijf in en ontwikkelen ons daarnaast naar een kwalitatief hoogstaande adviesorganisatie.”

De combinatie van een online verzekeringsbedrijf én een kwalitatief hoogwaardige adviesorganisatie past volgens Van Hemsbergen volledig bij de positionering van de organisatie. “VvAA heeft gedurende haar levensloop van de afgelopen 90 jaar altijd gehandeld vanuit het perspectief dat zij onderscheidende dienstverlening wil bieden die uniek is voor zorgprofessionals en die rekening houdt met de ‘eigenheid’ van hun situatie. De huidige ontwikkeling past daar naadloos in.”

VvAA is actief op verschillende markten die momenteel onder druk staan: de markt voor financiële dienstverlening en verzekeringen, de markt voor advies en accountancy en de zorgmarkt. Dat resulteert in een toenemende druk op het operationeel resultaat. Dit betekent dat VvAA haar dienstverlening en de inrichting van haar organisatie op een nieuwe leest moet schoeien. Overigens is de financiële weerbaarheid van VvAA groot. De solvabiliteit is één van de hoogste in de Nederlandse verzekeringsmarkt.

De 745 werknemers van VvAA zijn gisteren en vandaag in verschillende bijeenkomsten op de hoogte gebracht van de plannen.

Meer over de toekomstplannen van VvAA leest u hier.

 

Delen