VvAA steunt Stichting Zorg na Werk in Coronazorg

VvAA steunt het initiatief van Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) om een steunfonds te creëren voor (familieleden van) zorgverleners zoals IC-verpleegkundigen en ambulancepersoneel, die als gevolg van werken in de coronazorg, zélf arbeidsongeschikt worden of overlijden.

Zorgverleners die intensief werken met COVID-19-patiënten lopen daarbij zelf een verhoogd risico op besmetting met het nieuwe coronavirus. Met dit initiatief roepen de initiatiefnemers, traumachirurg Marijn Houwert en orthopedisch chirurg Sander Muijs, Nederland op te zorgen voor de zorgverleners die nú voor Nederland zorgen.

‘Corona raakt iedereen en zorgverleners, onze leden, in het bijzonder’

Stichting ZWiC vraagt overheid, organisaties, bedrijven en burgers om via haar website bij te dragen aan het steunfonds zodat (familieleden van) onder meer arts-assistenten en verpleegkundigen er indien nodig een beroep op kunnen doen.

Willem Veerman, vicevoorzitter bestuur Vereniging VvAA: “Corona raakt iedereen en zorgverleners, onze leden, in het bijzonder: zij staan vooraan. Als VvAA kunnen wij niet anders dan een initiatief als dit ondersteunen. In woord en in daad, met een financiële bijdrage voor het steunfonds. Daarnaast staan we de initiatiefnemers bij met raad en advies bij de opzet en verdere ontwikkeling van de stichting.”

Voor meer informatie en donaties, zie www.zwic.nl.

Delen