‘Wat je ziet, is wat je krijgt’

Fysiotherapeut Dominique Frohoff (30) werkt het liefst met honden. Werken met mensen biedt variatie, maar haar passie ligt bij de dieren. “Sommigen vinden mijn werk decadent, maar ik zie wat het oplevert.”

Tekst: Andrea Linschoten | Beeld: Eric Brinkhorst/DB

 

Omdat ik dierenfysiotherapeut wilde worden, ben ik fysiotherapie gaan studeren. Dat was wel een andere motivatie dan die van mijn medestudenten. Ik wilde liever met dieren werken dan met mensen. Toen ik aan de studie begon, was mijn idee van fysiotherapie dat je voornamelijk ouderen behandelt, maar dat beeld heb ik inmiddels bijgesteld. Nog steeds werk ik twee dagen per week met mensen, naast mijn werk als dierenfysiotherapeut. Het is natuurlijk ook de basis van het vak. Alles wat ik leer bij het werken met mensen, zoals laatst tijdens een echografiecursus, kan ik ook weer goed toepassen op dieren.

Lees verder (pdf).

AA10-2015p034-035

Delen