WMMF: Kronos Quartet

Muziekgebouw Amsterdam en Muziekgebouw Eindhoven staan van woensdag 3 tt/m zondag 7 april in het teken van het World Minimal Music Festival. Tijdens de derde editie van dit tweejaarlijkse event zijn concerten van internationale topmusici en -gezelschappen, waaronder het fameuze Kronos Quartet uit San Fransisco, het Congolese Konono No. 1 en de IJslands/Australische producer Ben Frost.

 

Op het festivalprogramma staan in beide steden baanbrekende meesterwerken als Steve Reichs aangrijpende Different Trains en De Tijd van Louis Andriessen. Ook klinkt een compleet nieuwe versie van Canto Ostinato van de afgelopen november overleden Simeon ten Holt. Daarnaast is er wereldmuziek van het Konono No. 1 en het Koreaanse Court Music Troupe of The National Gugak Centre. Tijdens twee totaal verschillende optredens brengt producer Ben Frost een mix van minimal music en intense soundscapes.

Diverse internationale dj’s, muzikanten en producers treden op in het randprogramma buiten de zaal. Zo zijn er dj-sets met Afrikaanse cassettebandjes door de Amerikaan Awesome Tapes From Africa. In Amsterdam o.a. de Brits/Berlijnse muzikant Heatsick en een nachtelijk optreden met een 21 uur durende compositie geïnspireerd op Erik Satie’s Vexations. In Eindhoven speelt o.a. de Vlaamse muzikant Microphonics.

Er is aandacht voor zowel trance-rituele muziek, elektronische beats als soundscapes. De dagelijkse randprogramma’s komen tot stand in samenwerking met onder meer 22tracks.com, Subbacultcha! en Gonzo (circus).

Programma en kaarten: wmmf.muziekgebouw.nl

Win tickets voor Kronos Quartet

WMMF stelt twee sets van twee kaarten beschikbaar voor 3 april. Het wereldberoemde Kronos Quartet en elektronicaproducer Ben Frost openen dan het World Minimal Music Festival in Amsterdam. Tijdens deze avond staan drie bijzondere stukken op het programma die componist Steve Reich (1936) speciaal voor Kronos schreef. Twee daarvan gaan over aangrijpende gebeurtenissen, WTC 9/11 over de terreuraanslagen op de Twin Towers en Different Trains over de dodenreizen van joodse gevangenen naar vernietigingskampen. Daarnaast nieuw werk van en door de Australische producer/gitarist Ben Frost (1980). Fascinerend, ruig en duister-poëtisch.

U maakt kans op de kaarten als u ons het antwoord op de volgende vraag kunt geven:

Welk instrument in de Kronosbezetting is het vaakst van bespeler gewisseld?

Stuur het antwoord vóór 20 maart 2013 naar muziek@artsenauto.nl, o.v.v. Kronos Quartet en verder uw naam, adres en VvAA lidmaatschapsnummer. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.