‘Zorgpremie stijgt, ondanks DSW’

Directeur Peter Ruys van vergelijkingssite Zorgkiezer.nl gaat er vanuit dat de grote zorgverzekeraars hun premie met minimaal 20 procent zullen verhogen, meldt Zorgvisie.

Ruys reageert hiermee op uitlatingen van directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW dat zorgverzekeraars grote winsten maken en dat DSW daarom haar premie niet zal verhogen.

Een rondgang gisteren langs verzekeraars door Zorgkiezer.nl leert dat ze hun premies volgend jaar met minimaal 20 euro zullen verhogen, sommigen zelfs tot 100 euro. “Die verzekeraars zullen zich achter hun oren krabben en zich afvragen hoe ze een premiestijging gaan uitleggen aan hun verzekerden terwijl de premie van DSW gelijk blijft”, zegt Ruys.

Op BNR Nieuwsradio zegt Ruys verder: “Ik ben het met Oomen eens, maar de kostenstructuur van DSW is toch echt anders, omdat ze een paar honderdduizend verzekerden hebben en geen drie miljoen. Op zich zou je zeggen dat je juist als grote speler selectiever en strenger kunt inkopen, maar de praktijk is een andere. Ik ben ontzettend benieuwd wat er de komende weken gaat gebeuren. Toch vind ik dat Oomen gelijk heeft als hij zegt dat andere verzekeraars zo dicht mogelijk bij de prijs van DSW moeten zitten.”

Delen