Samen zijn we sterk

Examens achter de rug! Na een bloederig slagveld vol zweet en tranen, zoals het een strijdlustige gladiator betaamt, heb je eindelijk dat begeerde diploma op zak. De beroemde woorden Veni, vidi, vici van onze grote vriend Julius Caesar mogen dan ook zeker niet achter het strotklepje blijven hangen. Maar welke weg leidt er nu naar jouw Rome?

Als we de politiek mogen geloven, verandert Nederland straks in een grijs muisje. De vergrijzing zal een hoop veranderingen met zich meebrengen. De zorg neemt niet alleen in kosten toe, maar ook in omvang. Elke nieuwe zorgverlener zal met open armen worden ontvangen. Dus toekomstige hulpverleners, welkom aan boord! Dat zijn natuurlijk niet alleen verpleegkundigen en artsen in spe, maar ook aankomend fysiotherapeuten, tandartsen, apothekers, mondhygiënisten, diëtisten, verloskundigen en nog veel meer. Allemaal een gemeenschappelijk doel: het welzijn van de patiënt, het welzijn van Nederland.

Dacht je eindelijk nooit meer als brugklasser te worden herboren, word je gereïncarneerd tot eerstejaarsstudent. De maag- en darmklachten komen ongevraagd opspelen bij je eerste stap binnen de universiteit. Zelfs een Domperidone of Rennie is hier niet tegen opgewassen. De sprekers tijdens de introductie hebben bijna iets weg van de Niagarawatervallen: de informatie blijft maar stromen. Maar joh, dat moet je ook maar met een druppeltje NaCl nemen. Je zult zien dat alles zich vanzelf zal wijzen! Wesley Sneijder scoort immers ook… uiteindelijk. En dat zal voor een ieder van jullie net zo zijn. Voor je het weet breekt de dag aan waarop jij jouw aanvraag voor inschrijving in het BIG-register zal hebben verstuurd!

Als inmiddels afgestudeerde en geregistreerde basisarts wens ik jullie leerzame en vreugdevolle studiejaren toe.

Delen