Tilburg West

Deze studentenbijlage is vanwege het begin van het nieuwe studiejaar voor een groot deel gericht op nieuwe studenten. Zelf weet ik nog precies hoe ik eind jaren negentig aankwam op station Tilburg West en een hele voorlichtingsdag heb rondgezworven op de campus van wat nou niet echt de meest favoriete studentenstad in het land is. Toch was het me aan het einde van de dag duidelijk; hier zou ik gaan studeren. Spannend, want ik was nu eenmaal niet van de vlotte babbel in zo’n situatie. Maar de gemoedelijke sfeer in het Brabantse trok me direct aan.

Een paar maanden later kwam ik opnieuw aan op Tilburg West. In mijn tas een door mijn moeder toegestopte envelop met 50 gulden erin. Om mijn eerste rondje bier te trakteren. En natuurlijk moest ik hospiteren. Ook al zo’n spannende aangelegenheid voor een jong mens dat niet al te zelfverzekerd was. Het voelde als een keuring, maar ik vond opmerkelijk snel een leuke kamer in een studentenhuis met heel verschillende huisgenoten.

Een studentenleven managen moet je niet al te licht opvatten, nietwaar?

Vanaf dat moment bestond het leven vier jaar lang uit nieuwe vriendschappen opbouwen, samen koken, samen studeren en feestjes organiseren. Het managen van een studentenleven is geen taak die al te licht opgevat moet worden, nietwaar? Om door de bomen het bos te kunnen blijven zien, heb ik me het eerste jaar naast bovengenoemde activiteiten vooral gericht op het halen van de propedeuse. Daarna werd ik lid van een studentenvereniging en heb ik intens van het studentenleven genoten.

Zo intens dat ik het eigenlijk nog steeds niet los wil laten. En dus woon ik – met echtgenoot inmiddels – midden tussen de studenten in Utrecht en leef ik nog steeds een beetje het studentenleven. En dat past mij nog altijd goed, ook omdat ik me bij VvAA in professionele zin met studenten mag bezighouden. En dat is natuurlijk de leukste baan van de wereld voor iemand die inmiddels 33 jaar oud is en stiekem niet wil weten dat ze ongemerkt eigenlijk een yup geworden is.

Veel leesplezier en vooral een geweldige tijd toegewenst.

Delen