Afscheid

Dit is de laatste keer dat u een column van mij op deze plaats tegenkomt. Na 21 jaar heb ik besloten om VvAA te verlaten en mij op andere bezigheden te gaan richten. U mag weten dat het een lastige beslissing was, want wie zo lang met veel plezier bij een bijzondere werkgever heeft gewerkt, draagt zo’n club mee in het hart. Dat is bij mij niet anders en toch is het tijd voor verandering.

Ik begon mijn loopbaan in 1991 bij VvAA groep en stapte in 1997 over naar de Vereniging, waar ik in 2004 directeur werd. Voor u als lid en lezer bestaat er waarschijnlijk maar één VvAA en dat is prima. Het betekent dat wij er gezamenlijk in slagen de twee juridische entiteiten binnen de organisatie voor u één gezicht te geven. De VvAA die ik achterlaat is dan ook steeds meer als één geheel gaan functioneren en dat doet me plezier. Ik geloof in deze eenheid en heb me er persoonlijk steeds voor ingezet. Overigens zonder te vergeten dat VvAA in de basis een vereniging blijft.

VvAA is steeds meer als één geheel gaan functioneren

Juist dat gegeven maakt dat VvAA zich onderscheidt van vergelijkbare organisaties. VvAA is een ledenorganisatie en dat betekent dat de organisatie niet alleen ruim 108.000 klanten heeft, maar vooral ook ruim 108.000 leden. Leden die, hoe verschillend ook, een gemeenschappelijke achtergrond hebben; de gezondheidszorg als werkgever. Een doelgroep die voor mij uiterst uitdagend is: intelligente professionals, die met passie hun vak uitoefenen en hoge eisen stellen.

Dat alles ga ik vrijwillig achter me laten. In de wetenschap dat niemand onmisbaar is, maar met pijn in het hart om al het goede dat achterblijft; een mooi bedrijf, fantastische collega’s, een prachtig tijdschrift en een unieke vereniging. Ik wens VvAA en alle zorgprofessionals die zich erin hebben verenigd dan ook, in alle opzichten, een gezonde toekomst toe en dank u op deze plaats voor het vertrouwen dat mij jarenlang is toegekomen. Tot ziens!

Delen