Eenvoudig recepten uitschrijven

app / Rx Whizz - 'Hier kan iedere arts plezier van hebben'

Smartphone en tablet zijn niet meer weg te denken in de dagelijkse praktijk van de zorgprofessional. Niet alleen vanwege mail en internet, maar vooral ook door de vele nuttige (en vaak speciaal voor de zorg ontwikkelde) apps. Welke apps gebruiken uw collega’s?

Wat?

Vrijwel iedere arts schrijft in bijzondere omstandigheden weleens buiten de praktijk of het ziekenhuis om een recept voor: in de auto, op vakantie voor een ziek familielid of voor patiënten en kennissen die in het buitenland zijn. Voorschrijven vanuit het EPD is dan niet zo praktisch en een papieren receptenblok is steeds lastiger te krijgen. Met de app Rx Whizz kunt u probleemloos recepten uitschrijven, waar u ook bent. U voert eenmalig uw eigen gegevens in, zoals naam, geboortedatum, handtekening, uw AGB-code en uw BIG-nummer. Daarna worden uw gegevens gecheckt in het BIG-register. Vervolgens voert u de gegevens in van de patiënt en de medicatie die u voor wilt schrijven. Nadat u die gecontroleerd heeft, maakt de app een pdf aan die u naar patiënt, doktersassistent of apotheek kunt mailen.

Voor wie?

Alle artsen die voorschrijfbevoegd zijn.

Plus- en minpunten

Rx Whizz is een uiterst simpele app voor het uitschrijven van recepten. De app is beveiligd met een pincode. Hij bewaart op uw tablet of telefoon wel de NAW-gegevens van de door u ingevoerde patiënten, maar geen medicatiehistorie. Om een nieuw recept uit te schrijven aan een al bekende persoon kunt u zoeken in een alfabetische namenlijst. De door u ingevoerde gegevens worden niet op- geslagen op de server van de maker en worden op geen enkele manier gedeeld met anderen. De app bevat advertenties, toegespitst op de door u ingevulde specialisatie.

Reacties

RX Whizz is sinds een jaar verkrijgbaar. Er zijn nog geen recensies van verschenen.

gebruiker

Naam Tjeerd Römer (53)
Beroep cardioloog
Werkplek Alrijne Ziekenhuis (Leiden en Leiderdorp)

“Het overgrote deel van mijn recepten schrijf ik in het ziekenhuis voor vanuit ons EPD. Maar het komt ook voor dat een familielid of patiënt in andere omstandigheden snel een recept nodig heeft. Vroeger had ik daarvoor een papieren receptenblokje bij me, maar die zijn in onbruik geraakt. Van een collega hoorde ik over de Rx Whizz. Het werkt reuze handig en ik gebruik de app zeker een paar keer per maand. Hier kan iedere arts plezier van hebben.

Rx Whizz kwam bijvoorbeeld heel mooi van pas toen ik vorig jaar in Sri Lanka op vakantie was. Een vriend die ik als patiënt al vaker op de poli had gezien, liet weten dat hij zelf ook op vakantie ging maar er nogal laat achter kwam dat zijn medicatie tegen hoge bloeddruk bijna op was. Ik heb toen een restaurant gezocht met wifi en een recept naar hem gemaild.”

Praktische informatie

  • Bruikbaar op Android, iOS
  • Prijs gratis
  • Ontwikkeld door Rx Whizz
  • Meer informatie rx-whizz.com

Delen