Offline

Print is dood. Het is een gevleugelde uitspraak, die zoiets betekent als: mensen lezen (straks) geen kranten en tijdschriften meer. En jongeren zéker niet. Die doen en lezen alles op de smartphone.

Toch komt men daar steeds meer van terug. Zelfs studenten zouden het gedrukte woord verkiezen boven tekst op een scherm. En wij weten inmiddels, met dank aan (bijna 400 van) jullie, dat dit klopt.

Maryse, student communicatie, was een half jaar bij ons op de redactie en deed onderzoek naar hoe we jullie het best kunnen bedienen met Arts en Auto Student. Jullie zeiden massaal: we lezen het liefst offline!

Niet scrollen, maar bladeren

Logisch ook. Je zit al elke dag urenlang te turen op je telefoon, tablet, laptop en smartwatch, voor je studie en vooral ook omdat je niets wilt missen. Als je dan ’s avonds laat thuiskomt met vierkante ogen, wil je – zeker als het geen verplichte kost is – niet scrollen, maar bladeren. Iets in je handen voelen, papier ruiken, niet vluchtig maar rustig lezen.

Waaróver je op zo’n moment graag leest, vroeg Maryse ook in haar enquête. En een aantal van jullie suggesties – meer over loopbaan-
mogelijkheden, en tips en ervaringen van werkende (para)medici – hebben we direct in de praktijk gebracht. Op pagina 10 lees je waarom de ouderenzorg zo gaaf is om in te werken en op pagina 14 vraagt een student diergeneeskunde een ervaren rot het hemd van het lijf.

Natuurlijk is er ook nog genoeg vermaak – want meer dan de helft van jullie leest Arts en Auto Student ‘voor de ontspanning’ – met verhalen over medische escape rooms op pagina 22 en (après)skioorden op pagina 24. Dus laat die telefoon nu maar even voor wat-ie is.

Delen