Tijd maken

Aandacht! Wat kan een persoon sterk worden en groeien van aandacht. Dat heb ik ervaren na mijn interview in Arts en Auto 01 2016. Overrompeld ben ik door de vele reacties die ik heb gekregen via WhatsApp, LinkedIn, sms, mail en zelfs telefoon. Vele leden, niet leden en (ex-)collega’s  lezen ons blad. Verrassend? Nee absoluut niet want het blad past bij onze vereniging anno 2016: wat we willen zijn en wat we willen uitstralen, ook mijn interview draagt daaraan bij. Een gezicht. Maar wat mij wel enorm verrast heeft, is het feit dat we nog steeds de tijd vrijmaken om even een berichtje te posten, even tijd vrijmaken voor elkaar. In deze vluchtige en snelle tijd maakt aandacht voor elkaar het verschil.

Deze week had ik een bespreking met een vrouwelijke tandarts. Na de geboorte van haar kind raakte ze in een depressie. Een lastige periode voor haar en haar gezin. Tijdens dit jaarlijkse zakelijke gesprek hadden we beiden geen oog voor haar cijfers maar wel voor haar situatie. Hoe voel je je? Krijg je het geregeld met je partner? Heb je er al eens aan gedacht om hulp te zoek bij een coach? Wat ga je vandaag doen? Heb je voor deze week een leuke activiteit staan in je agenda? Met aandacht voor mijn cliënt geef ik het contact ook werkelijk een gezicht.

Natuurlijk lost mijn bezoek haar probleem niet op, maar mijn oprechte aandacht voor haar heeft haar een blijer gevoel gegeven. We houden contact en wachten niet tot de volgende jaarlijkse bespreking. Zij zit in mijn hoofd en ik geef haar aandacht, hoe klein ook. Eigenlijk is aandacht geven net zo fijn als aandacht krijgen. Voor wie gaat u deze week even tijd maken om een klein berichtje te posten? Doen!

Delen