Trouwen in het ziekenhuis

Met mijn bijna 30 zit ik in de trouwfase. Dat kon ik zien aankomen na alle hypotheekfeestjes van de afgelopen tijd. Het komende half jaar zal ik vijf keer als publiek aanwezig zijn wanneer vrienden zich in de echt verbinden. Geen van die huwelijken vindt – voor zover nu bekend – plaats in het ziekenhuis. In de eerste plaats omdat gelukkig geen van de verloofden ziek is, maar ook omdat het ziekenhuis niet de meest opbeurende locatie is voor zo’n evenement.

Hoe anders is dat bij het tweede ziekenhuis van het Henry Ford West Bloomfield Hospital nabij Detroid in de Verenigde Staten. De instelling met bijna tweehonderd bedden is drie jaar open en is nu al aan uitbreiding toe. Dat meldt het Financieele Dagblad zaterdag. De instelling wordt gerund door een Nederlandse hotelier, de Limburger Gerard van Grinsven. Het ziekenhuis zet dan ook in op gastvrijheid en comfort en biedt een ruim aanbod aan voorzieningen. Denk aan roomservice, wifi, yoga en een ‘ultramoderne tuinbouwkas’.

http://youtu.be/PzI5lpEGRuY

Dat moet wel duur zijn, denk je dan, zo’n ziekenhuis. Maar volgens Van Grinsven heeft de ziekenhuisketen geen winstoogmerk en biedt ze ook zorg aan mensen zonder verzekering (in 2011 voor 230 mln dollar op een omzet van 4,2 mld). Ondanks een verlies in 2011, verwacht Van Grinsven dit jaar ‘makkelijk winst’ te maken. Waarmee dan? Deels met de zorg die het ziekenhuis aanbiedt. Maar de instelling verdient ook goed aan de winkels en massagesalon waar klanten gewoon voor de diensten moeten betalen.

Een nieuwe markt lijkt het ziekenhuis cq. hotel nu dus ook aan te boren: de huwelijksmarkt. Na een plechtigheid in het ‘rustgevende atrium’ heeft het negen aanvragen voor huwelijksplechtigheden binnengekregen. Zo wordt het ziekenhuis, pardon hotel, echt het decor voor alle zorg die bij het leven hoort.

Delen