Arrangement Louwman Museum

Liefhebbers van auto’s, telescopen, film, reclame of architectuur uit lang vervlogen tijden kunnen op 6 november terecht in het Louwman Museum in Den Haag. In samenwerking met Lexus organiseert VvAA die avond een gevarieerd programma. Een bijzondere primeur is de Lexus NX 300h, waarin u een testrit kunt maken.  

 

Het Louwman Museum, met ’s werelds oudste én meest bijzondere privécollectie automobielen, heeft sinds februari nog een internationale topcollectie in huis: historische telescopen en optische instrumenten. Sommige zijn meer dan 350 jaar oud, bijzonder fraai beschilderd en méters lang. Andere – zoals de kijker van Marie-Antoinette – zijn handzaam en sierlijk. Sterrenkundige P.J.K. Louwman bracht ze bij elkaar in het Louwman Museum en zal op 6 november leden van VvAA hoogstpersoonlijk rondleiden.

Ook is er een lezing van het Filmatelier Den Haag met als thema ‘Auto’s en films’, waarin de filmische kant van een deel van de autocollectie van het museum wordt belicht. En verder kunt u zelf door het architectonisch fraaie museum rondstruinen, de grootste
collectie automobiele kunst bewonderen of zich vergapen aan een collectie reclameposters uit de eerste helft van de vorige eeuw.

Wilt u meer dynamiek? Dan maakt u een testrit in de Lexus NX 300h.

Programma

  • 18.15 uur ontvangst met een broodje
  • 18.45 uur start lezing Elisa Mutsaers
  • van Filmatelier Den Haag
  • 19.45 uur rondleidingen en testrit
  • 21.00 uur borrel aangeboden door Lexus

Datum: donderdag 6 november
Locatie: Louwman Museum Den Haag.
Kosten: € 15,- inclusief catering, rondleiding, testrit en parkeren.
Aanmelden:  vvaa.nl/ledenvoordeel

Delen