Arts en Fiets

De oplettende lezer heeft vast wel gezien dat er deze keer iets vreemds is met de cover van Arts en Auto. Het tijdschrift is met een knipoog naar de sportzomer – en de hobby van vele zorgprofessionals – voorzien van de titel Arts en Fiets. Mocht u daarvan schrikken; wees gerust. Het betreft geen titelwijziging, slechts een creatief grapje, dat ontstond nadat we voor dit nummer het minithema ‘fiets’ hadden bedacht.

Omdat het slechts een minithema betreft, ontstond op de redactie nogal wat rumoer toen een collega voorstelde het woord ‘auto’ op de cover een keer in te ruilen voor ‘fiets’. Voorstanders vonden het direct een briljant plan, maar tegenstanders wezen erop dat een dergelijke actie wel verwachtingen schept waaraan gezien het minithema niet zou worden voldaan. Bovendien, vinden de collega’s onder ons die tegen zijn, behoeft een dergelijk grote ingreep in de titel meer denkwerk dan alleen: ‘zou het niet leuk zijn als we voor één keer…?’

Klopt allemaal en toch heb ik besloten de fiets een keer centraal te zetten op de cover van Arts en Auto. Ik denk namelijk niet dat u daar als lezer over valt en ik vermoed dat de fietsers onder u het wel kunnen waarderen. Maar er is nog een reden. Stiekem heb ik het plan opgevat om misschien wel elk voorjaar een echte Arts en Fiets te gaan maken. En dan maxi, met alle ins en outs rondom fietsen erin. In die zin mag u deze editie als een proefballonnetje zien.

Onder het motto ‘No guts no glory’ presenteert de redactie u deze Arts en Fiets (waarin de autopagina’s uiteraard fier overeind zijn gebleven). Laat vooral weten wat u ervan vindt en of u het een goed idee vindt om volgend voorjaar een echte Arts en Fiets te maken. We kunnen op de redactie namelijk discussiëren zo veel we willen; het woord moet aan de lezer zijn. Wij horen het graag.

Veel fiets- en autoplezier!

Delen