Bedoeling

Zorginstelling De Twentse Zorgcentra ontslaat 79 medewerkers bij de ondersteunende diensten. Wie dit leest denkt ongetwijfeld: wat een persoonlijk drama voor die 79 mensen en wat erg voor de organisatie en de cliënten. Het eerste is zonder meer waar, het tweede ligt genuanceerder.

TZC nam afscheid van 33 mensen van de centrale keuken, omdat die te weinig maaltijden bereidde om efficiënt te kunnen werken. Uit bedrijfseconomisch oogpunt een logische beslissing dus. De maaltijden komen nu deels van een externe maaltijdproducent, waarmee vaste kosten dus variabel en daarmee beter beheersbaar zijn gemaakt. Maar een deel van de teams is ook zelf gaan koken. Iets wat in steeds meer instellingen gebeurt en met een heel goede reden: het is een sociale activiteit waarin de cliënten actief kunnen participeren. Een waardevolle vorm van dagbesteding.

Verder vallen 31 ontslagen door op twee locaties de wasserij en de linnendienst te sluiten. Hier geldt hetzelfde verhaal van gedeeltelijk uitbesteden en gedeeltelijk zelf doen door de medewerkers en cliënten. Van het overige personeel kan afscheid worden genomen omdat door het sluiten van de keuken en de wasserij ook dertien logistieke medewerkers en twee managers boventallig worden.

In een van de reacties op Twitter lees ik: ‘Minder handen aan het bed’, maar dat klopt dus niet. Correct is: kostenbeheersing en meer samenspel tussen teams en cliënten. Was dat niet altijd al de bedoeling?

Delen