Belazerd

Volgens Tubantia voelt de Losser wethouder Jan Martin van Rees zich ‘zwaar belazerd’ (in de betekenis van bedonderd) door het besluit van Medisch Spectrum Twente om per 1 september de buitenpoli in die gemeente te sluiten. Omgekeerd zou MST wel belazerd (in de betekenis van gek) zijn om die buitenpoli open te houden. Gelet op het feit dat het aantal patiënten al jaren terugloopt en nu nog slechts op twaalf per dag ligt is zo’n poli op een gegeven moment simpelweg niet meer op rendabele wijze open te houden. Het is dan ook terecht dat MST ervoor kiest om dat niet te doen.

Woordvoerder Lars Wormgoor van MST benadrukt in de berichtgeving dat de inwoners van Losser zowel linksaf als rechtsaf 10 minuten verderop een volwaardige voorziening vinden, namelijk in Enschede en Oldenzaal. Nu smokkelt Wormgoor van die reistijd wel een minuut of vijf, zes af, maar zijn punt is duidelijk. En het is niet te verwachten dat die gemiddeld twaalf patiënten per dag voor een dusdanige file zullen zorgen dat die reistijd onacceptabel veel langer wordt.

De actiegroep Behoud Poli en Zorgplein Losser zegt het er niet bij te laten zitten en te willen onderzoeken of Ziekenhuis Groep Twente met zijn vestigingen in Hengelo of Almelo een oplossing kan bieden. ZGT zal de patiënten uit Losser ongetwijfeld met open armen ontvangen, al moeten die daar wel 25 (naar Hengelo) of zelfs dertig minuten (naar Almelo) voor rijden. Toch wel weer wat langer dus dan naar Enschede of Oldenzaal. Maar of ZGT voor een zo beperkte patiëntengroep meer wil doen dan dat, een buitenpoli in leven houden bijvoorbeeld, is nog maar zeer de vraag.

Delen