Bewegen

Afgelopen weekend had ik me na een drukke week, op zondagmiddag in huispak met thee, laptop en telefoon teruggetrokken in de serre aan ons huis, de enige plek waar roken gedoogd wordt. Met de nadrukkelijke bedoeling om de rest van de dag niet meer in beweging te komen. Gewoon een beetje landerig niks doen. Heerlijk, want ik hou niet van bewegen. Ik doe het wel, omdat het van mezelf moet, maar ik heb nooit behoefte om spontaan te gaan lopen of zo. Ik ben dan ook van de auto en niet van de fiets. Aan fietsen heb ik een uitgesproken hekel. Fietsen is de overtreffende trap van lopen.

Fietsen is de overtreffende trap van lopen

Enfin, ik zit daar dus onder een dekentje op de bank lui te wezen en een beetje te twitteren over Arts en Auto LIVE. Dat op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt op 6 juni behalve auto’s ook fietsen uitgeprobeerd kunnen worden, dat er een Arts en Fietspad is en dat de redactie de laatste hand legt aan het nummer dat nu al voor het vierde opeenvolgende jaar voor u ligt: Arts en Fiets. Want een hoofdredacteur maakt niet wat ze zelf leuk vindt, maar dat waaraan de lezers behoefte hebben. En onder u zijn er velen die juist wel van bewegen houden.

Enfin, terwijl ik met mijn telefoon zat te spelen, begon buiten de zon te schijnen. ‘Ik zie zon! Het zal toch niet gebeuren dat ik in beweging moet komen, hè?’, tweette ik provocerend. Waarop een van mijn arts-volgers antwoordde. ‘Jawel, bewegen! Daarna lekker lui terugzakken in de bank.’ Ik keek naar het pakje sigaretten dat naast me lag en antwoordde de dokter dat ik dan toch nog maar even langs de rivier zou gaan lopen. Het bewijs stuurde ik per foto het internet op. Waarop de dokter vroeg of er nog meer mensen behoefte hadden aan coaching via Twitter. ‘Het werkt’, twitterde ik. ‘Heb je niet ook zoiets tegen roken?’ Ik denk dat ze daar wel een beetje van schrok. Terecht.

Ik wens u veel fietsplezier.

Delen