Binnenstebuiten

Ze betreedt met een blocnote onder de arm mijn spreekkamer. Samen met manlief gaat ze er eens breed voor zitten en vertelt wat er allemaal fout is gegaan. De gegevens in haar dossier kloppen niet; er staan aperte onwaarheden in.

Ze laat me haar notities lezen en ik schrik ervan. Mijn ploeg heeft gefaald, zo lijkt het. Iedereen zegt iets anders en afspraken worden niet nageleefd. Ze heeft zich niet gehoord gevoeld. Zonder pauzes vertelt ze over al onze omissies.

Begrip tonen en desnoods meehuilen met de wolven

Ik heb tijdens mijn co-schappen geleerd om mee te veren. Begrip te tonen en desnoods mee te huilen met de wolven. Ik laat mijn spreekuur uitlopen en luister aandachtig. Bij het afscheid is ze tevreden, ze gaat geen klacht indienen. Dan opent ze haar tas. Een megaverpakking Merci is mijn deel, of ik die wil uitdelen aan het hele team. Ze laat me blij verrast achter.

 

Delen