Buitenleven – Carla van der Wijden

Bij een winterse wandeling gaat gynaecoloog Carla van der Wijden (56) niet zonder verrekijker op stap.

Tekst: Monique Bowman – Beeld: Diederik van der Laan/DB

 

 

“Als kind hield ik al van vogels. Mijn eerste bijzondere waarneming herinner ik me nog goed, ik was toen zes jaar en zag op Texel een kiekendief. Nog steeds vogel ik graag, in eigen land en in het buitenland. Als ik in een natuurgebied ga wandelen, check ik voor vertrek vaak even of er nog bijzondere waarnemingen zijn geweest. Als het om vogelen in eigen land gaat, zijn de Wadden ‘s winters toch wel mijn favoriet. Maar ook bij mij om de hoek in het Amsterdamse Bos zijn met wat zoeken nog wel rustige vogelrijke plekjes te vinden. Ik verheug me nu al op februari, als ik de bosuilen ’s nachts weer hoor jagen. Dan doe ik mijn raam wijd open, zo’n prachtig geluid vind ik dat.”

AA12-2015p053a

 

Andere afleveringen in deze serie:

 

 

 

Delen