Controverse

Dat de besluitvorming over de financiering en de bezuinigingen in de ouderen- en gehandicaptenzorg van demissionair minister Conny Helder controversieel is verklaard, zal niemand verbazen. De financiële situatie van veel ouderenzorginstellingen is nu al ‘ronduit alarmerend’ berichtte accountancybureau BDO eerder deze week.

Even logisch is dat de besluitvorming rond de concentratie van de kinderhartchirurgie niet controversieel is verklaard. Twintig jaar over gediscussieerd tenslotte, dus het is nu echt wel tijd om eens een knoop door te hakken.

Dat de voortgang van de activiteiten rond het Integraal Zorgakkoord het maar met moeite heeft gehaald om níet controversieel te worden verklaard, is verrassend. De activiteiten op dit gebied zijn al volop in gang tenslotte. Er is alle reden om nu niet op de pauzeknop te drukken. Al is het niet verrassend dat juist uit de ziekenhuiswereld de meest kritische geluiden komen over de mogelijkheden om IZA echt te laten vliegen. Zij hebben immers wat te verliezen.

‘Kritische geluiden uit de ziekenhuiswereld over de mogelijkheden om IZA echt te laten vliegen’

EY-partner Rob Leensen was eerder deze week niet zo aardig over de ziekenhuizen, maar hij had natuurlijk wel gelijk. Mensen die vonden dat ze er verstand van hebben, reageerden op X direct met de boodschap dat hij niet weet waarover hij het heeft en maar wat roept. Maar dat is een autoriteitsargument. Typisch een vorm van argumentatie die wordt toegepast om een inhoudelijke discussie te voorkomen. Om begrijpelijke redenen, zullen we maar zeggen.

Delen