Coronapolitiek

Nadat huisartsen met onrust en ongeloof hadden gereageerd op de brief die ze ontvingen van Viruswaarheid, liet de Landelijke Huisartsen Vereniging weten de brief ‘totaal niet boeiend’ te vinden.

Op zich terecht, want de in de brief geuite waarschuwing dat huisartsen te allen tijde aansprakelijk kunnen worden gehouden als ze onvolledige informatie verschaffen over het coronavaccin, raakt kant noch wal. Huisartsen bieden voorlichting en die voorlichting is op orde, stelt de LHV, en daarmee is de kous af.

‘Huisartsen hebben in deze tijd wel wat anders te doen dan zich druk te maken over schrijfsels van mensen die geen rol horen te spelen in het coronadebat’

Toch is het goed dat Josine van der Brug (privacy-expert en juridisch adviseur) en Marcel Kerkhoven (huisarts) nog even de juridische puntjes op de i zetten in een reactie op de brief. De kern van deze reactie is dit citaat: “Er worden verschillende artikelen aangehaald, maar vaak onvolledig en uit de context gehaald of überhaupt niet van toepassing.” Huisartsen hebben in deze tijd wel wat anders te doen dan zich druk te maken over schrijfsels van mensen die geen rol horen te spelen in het coronadebat. Neem bijvoorbeeld het feit dat ze zelf niet direct aan de beurt zijn om te worden gevaccineerd, iets waarover het laatste woord nog niet is gezegd. Maar het inmiddels demissionaire kabinet blijft missionair op het punt van het coronabeleid, dus dit onderwerp blijft zeker op de politieke agenda.

Delen