Dag van de zorg

Concrete tips voor bezieling

Tijdens de Dag van de Zorg, op vrijdag 1 november in ’t Hart, hoofdkantoor van VvAA in Utrecht, staat de vraag centraal hoe zorgprofessionals bezield aan het werk blijven in tijden waarin de professionals en de sector op veel manieren onder druk staan.

Deze dag biedt concrete tips en adviezen voor zorgverleners: hoe ‘deal’ je met fouten in een werkomgeving die je nog het best kunt omschrijven als een glazen huis? En hoe keer je een potentiële klacht of tuchtzaak in een tijdig stadium ten goede? Aan deze dag, een initiatief van VvAA en BNR Nieuwsradio, werken onder andere Gerda Zeeman, Leernetwerk Peer support in de zorg, en Agatha Hielkema, senior jurist gezondheidsrecht bij VvAA, mee.

Tijdens de Dag van de Zorg worden ook de resultaten gepresenteerd van het bezielingsonderzoek 2019. De bijeenkomst eindigt met een debat onder leiding van Tom van ’t Hek, waar onder anderen Wilmar Schaufeli en Jim van Os in gesprek gaan over het thema De maatschappij eist, de zorgverlener draait (door). Meer informatie en aanmelden: vvaa.nl/bnr  

De Dag van de Zorg is het sluitstuk van de Week van de Zorg, met elke dag op BNR Nieuwsradio een interview met een kopstuk uit de zorg.

Delen