De Pijp uit

De beschuldigende vinger van Maatschap Apotheken de Vijzel wijst maar één kant op bij de bekendmaking dat Kring-apotheek de Vijzel in de Amsterdamse binnenstad moet sluiten: “Door het financiële beleid van de zorgverzekeraars en de overheid leed de apotheek de laatste jaren forse verliezen.” De apotheek, gevestigd aan Ceintuurbaan 398, sluit dus op 1 juni zijn deuren. Maar de zorg komt niet in gevaar, zo blijkt uit de brief die de maatschap hierover verspreidt, want de Kring-apotheken De Pijp, Van Wou en Ferdinand Bol blijven open.

Ik denk dan ook dat de zorgverzekeraars en de overheid niet heel erg schrikken van dit besluit van de maatschap. Als zij een bericht over de sluiting zouden publiceren, zou dat er waarschijnlijk eerder zo uitzien: “Toen de bomen in de openbare farmacie nog tot in de hemel groeiden, lukte het Kring-apotheek om in de Amsterdamse Pijp op loopafstand van elkaar vier apotheken te vestigen. Nu ons beleid die groei heeft beknot, lukt het de organisatie niet meer om hiervoor een verdienmodel overeind te houden, en sluit een van deze vier vestigingen.”

Klanten van De Vijzel moeten dus vanaf 1 juni iets verder lopen, om de dichtstbijzijnde vestiging aan de Kuipersstraat te bereiken (vestiging De Pijp). Een kleine 300 meter gok ik, als ik een beetje mag vertrouwen op mijn kaartleeskunde. Ik verwacht geen volksopstand.

Het vervolg op deze blog leest u hier: Keuze zonder alternatief

 

Delen