Feestmaand

Het is nauwelijks voor te stellen, maar 2019 ligt alweer bijna achter ons. Al rennend door onze druk-druk-levens, vliegen de maanden voorbij. En hoewel het voor ons gevoel gisteren nog hoogzomer was, staat nu de kerstboom al en voordat we drie keer met onze ogen hebben geknipperd, lopen we weer te rommelen met dozen vol ballen en kerstlampjes, want de boel moet worden opgeruimd. Omdat het tegen die tijd alweer januari is: januari ‘twintigtwintig’ in dit geval. 

Ik kijk niet uit naar januari. Januari lijkt nergens heen te gaan en hoewel het drukke bestaan direct na nieuwjaarsdag weer een aanvang neemt, is het de enige maand van het jaar die voor het gevoel lang duurt. Nee, dan heb ik toch veel meer met december. Hoewel alle aanstormende feestelijkheden natuurlijk ook voor de nodige stress zorgen, heeft december toch iets heel moois, iets zachtst, iets gezamenlijks. De maand waarin we elkaar cadeautjes geven en het jaar afronden, omringd door lichtjes. Waar ik in januari geen bal of kerstlampje meer kan zien, geniet ik in december enorm van alle ‘tuttemurul’ om me heen. En van de dierbaren met wie we het jaar afsluiten.

Rennend door onze druk-druk-levens vliegen de maanden zomaar voorbij

Zo beleven we op de redactie elk jaar ook weer extra veel plezier aan het maken van het nummer dat nu voor u ligt en omdat we een lange productietijd hebben, begint de voorpret al in oktober. Feestelijke hebbedingetjes uitzoeken voor in de woonrubrieken, leuke onderwerpen bedenken die een link hebben met uw werk én de feestmaand en alvast op zoek naar een leuke interviewkandidaat en een cover.

Volgens mij is het ons ook dit jaar weer gelukt om een mooi kerstnummer te maken. Bij het goedkeuren van de drukproeven kwam ik de afgelopen dagen vanzelf in de eindejaarsstemming. Leuke cadeaus trokken aan mij voorbij net als mooie, winterse reisbestemmingen. Veel stemmig rood en groen en natuurlijk het interview met Youp van ’t Hek, die wel met ons wilde praten, maar niet over de gezondheidszorg. Enfin, genoeg om onder de kerstboom van te genieten. Namens de redactie wens ik u veel leesplezier, rustige diensten, gezondheid en een mooie feestmaand toe. Graag zie ik u op deze plaats terug in ‘twintigtwintig’.

Delen