Gas terug

Dit is een redactioneel voor het woonnummer van Arts en Auto. Dit jaar voelt ondergetekende zich extra betrokken, want zeer recent verkochten wij onze monumentale bovenmeesterwoning en dus moeten we op zoek naar een nieuw ‘thuis’ en ook naar een gedeeltelijk nieuwe inrichting. Speuren naar mooie huizen en nieuwe meubels is natuurlijk leuk, maar het is wel lastig dat het nu met spoed moet gebeuren. En verhuizen is een life-event, dat zullen de huisartsen en zorgprofessionals uit de ggz onder u, beamen. Het is dus maar goed dat ik er net een mini-sabbatical op heb zitten en dus enorm relaxed ben.

Met betrekking tot dat relaxed zijn, schreef ik voor het septembernummer een redactioneel over het belang van het op tijd een stapje terug doen bij bepaalde verschijnselen, zoals het gestaag korter worden van een lontje. Mijn lontje in dat geval, maar ik heb lang genoeg in de ggz gewerkt om te weten dat een dergelijk lontje voor iedereen een teken aan de wand is. Om in autojargon te blijven, schreef ik in bovengenoemd redactioneel dan ook: ‘Het is gezond om even gas terug te nemen bij bepaalde verschijnselen’.

VvAA-leden bevinden zich overal en lijken verdacht veel op gewone mensen

Dat laatste bleek maar weer eens toen ik onlangs op de A2 samen met zeven andere automobilisten betrokken raakte bij een kettingbotsing. Relaxed en geconcentreerd als ik was, stond ik ruim op tijd stil toen het verkeer vóór mij ineens op de rem ging. Dat gold helaas niet voor twee automobilisten achter mij en dus ging het goed fout. Veel blikschade, maar verder kwamen we er allemaal goed van af.

’s Avonds bleek dat VvAA-leden zich overal bevinden en verdacht veel op gewone mensen lijken. Ik ontving vanaf een mij onbekend telefoonnummer een foto van mijn redactioneel waarin ik het over ‘gas terugnemen’ had. Met de bijgevoegde humorvolle tekst: ‘Dat geldt vooral voor degene die achter u rijdt!’. Mijn achterligger was dus Arts en Auto-lezer. En zo komen de lijntjes tussen artsen, auto’s, korte lontjes, sabbaticals, autoschadeverzekeringen en dit woonnummer, ineens bij elkaar. Dat wilde ik u niet onthouden. Veel leesplezier. En let goed op uw eigen lontje.

 

 

Delen