Geen feest

Hebben zorgmedewerkers zin in een feestje? Dat is zeker denkbaar, gezien de enorme druk die ze de afgelopen paar jaar hebben ervaren door de coronapandemie. Even stoom afblazen.

Prins Floris van Oranje gunt het ze in ieder geval van harte, want hij heeft het plan opgevat om ze op 10 september in Ziggo Dome het Care4Care concert aan te bieden.

Nu kan prins Floris een aardig moppie dj’en, dat heeft hij eerder dit jaar op Koningsdag ook al bewezen. Maar daarmee is het nog niet per se een goed idee om 16.000 zorgmedewerkers uit te nodigen voor het ‘dankfeest’, waarmee hij “iets (wil) terugdoen, even ontspannen en vooral ontzorgen”.

De vraag is immers hoeveel van dat ontzorgen terechtkomt als je 16.000 zorgmedewerkers in één ruimte bij elkaar brengt voor een feest. Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis daalt nu net weer.

Maar het ziekteverzuim onder zorgmedewerkers is nog steeds een enorm probleem en nieuwe coronabesmettingen liggen onverminderd op de loer.

Bovendien is het de vraag of zorgmedewerkers zitten te wachten op deze nieuwe variant van het applaus voor de zorg dat ze op 17 maart 2020 kregen.

Aan de ongetwijfeld goede bedoelingen van de prins doet dit niets af. Aan de terechte behoefte van zorgmedewerkers om even een avondje nergens aan te hoeven denken evenmin. Maar toch is te hopen dat Ziggo Dome niet volstroomt op 10 september.

Delen