Genomineerden VBHC Prize bekend

De genomineerde zorginitiatieven voor de Value-Based Health Care (VBHC) Prize 2016 zijn bekend. Op 7 april bepaalt een jury welk van de twaalf initiatieven het best scoort als het gaat om patiëntwaarde en wordt beloond met de Prize.

Een uitwisselingsprogramma voor nierdonoren, een gestandaardiseerd anesthesiebezoek, cursussen voor artrosepatiënten, een programma voor complexe wondzorg. Het zijn voorbeelden van zorginitiatieven die dit jaar zijn genomineerd voor de VBHC Prize. Alle hebben als doel de waarde van de zorg voor de patiënt te maximaliseren en de zorgkosten te reduceren.

Patiëntwaarde is het centrale begrip bij VBHC. Om die waarde te bepalen, worden patiëntrelevante medische gezondsheidsuitkomsten gedeeld door de kosten per patiënt voor de gehele zorgcyclus. Aan de hand van de waardebreuk wordt de VBHC Prize-winnaar gekozen.

De Prize wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Daarnaast zal de internationale, wetenschappelijke jury op 7 april aan drie initiatieven een Excellence Award toekennen.

Delen