Heintje davids

Wie kent niet de klassieker uit de Nederlandse muziek Omdat ik zoveel van je hou? Heintje Davids werd er beroemd mee. Het vervelende aan Heintje Davids was alleen dat ze na haar afscheid zo veel comebacks maakte dat de liefde die het publiek voor haar voelde op een gegeven moment wat sleets begon te worden.

Dit Heintje Davids gevoel overvalt me nu ineens, nu ik hoor dat Hansa Clinics dit jaar tóch nog de oncologische kliniek wil gaan bouwen in Boxmeer die al sinds 2007 in de pen zit. Voor wie het spoor bijster is even een korte geschiedenis. Hansa Clinics zorgde in 2007 voor opschudding door aan te kondigen dat het in Amsterdam Noord een commercieel oncologisch centrum zou vestigen. Later werd dit Boxmeer en eind 2009 werd bekendgemaakt dat ‘alleen nog de financiering’ rondgemaakt hoefde te worden. Dat bleek niet waar te zijn. Bestuurder Hans van Holten liet mij eind juni 2011 weten dat de ontwikkelingen op een heel laag pitje stonden en dat hij zelf inmiddels andere dingen deed.

En nu zou Hansa Clinics er dus toch nog komen? Hans van Holten blijkt in ieder geval weer van stal gehaald. Maar zijn opmerking (op Zorgvisie.nl) dat investeerder Zernicke voor de bouw ‘genoeg om te kunnen beginnen’ heeft toegezegd, doet het ergste vermoeden. Van Orbis Medisch Centrum hebben we geleerd hoe ‘genoeg om te kunnen beginnen’ tot een project kan leiden dat al bij de feestelijke opening zo goed als failliet is. Eerst zien, dan geloven dus. Maar een uitgangspunt voor vertrouwen in deze nieuwe zorgaanbieder vind ik het niet.

Delen