Het gezonde recept

Het is een leuk nieuwtje van apotheek De Kolk in Almelo, de MediDrive. Met dit concept kan de patiënt herhaalmedicatie gewoon ophalen vanuit een loket, zonder zijn auto uit te hoeven komen. Een cijfercode per mail of sms waarschuwt dat de medicatie klaar ligt.

Het vakblad Pharmaceutisch Weekblad positioneert deze landelijke ontwikkeling meteen als ‘fastfoodloket’ voor medicatie en die vergelijking ligt ook het meest voor de hand natuurlijk. Apotheker Monique aan de Stegge zegt op het idee gekomen te zijn omdat ze merkte dat veel patiënten liefst voor de deur van de apotheek willen parkeren: snel even erin en eruit, wie herkent die behoefte niet als hij aan het einde van een drukke dag ook nog boodschappen moet doen?

Aan de Stegge zegt dit gedrag niet alleen tegen te komen bij mensen die de apotheek per auto bezoeken, maar ook bij mensen die gebruikmaken van een scootmobiel. Voor deze laatste categorie patiënten is haar initiatief inderdaad wellicht interessant. Maar (even gebeld om het na te vragen) de apotheek is wel gewoon scootmobiel toegankelijk. En in hoeverre in de auto stappen om je herhaalmedicatie op te halen een goed idee is, is de vraag. Sommige ziekten zijn leefstijl gerelateerd. En een wandeling naar de apotheek is sowieso altijd gezonder dan een autoritje.

Delen